| palmermrelskifaustog | Дата: Воскресенье, 08.03.2026, 22:42 | Сообщение # 1 |
|
Статус: Offline
| Yadımdadır, o gün işdən çıxıb evə qayıdırdım. Bakı, pik saat, tıxac... Maşının içində otuz dərəcə isti, kondisioner soyumur, bir də üstəlik şirkətin satış rəhbəri zəng vurub deyir ki, "rübün yekunları pis gedir, bonusları unudun". Onu eşidəndə elə bildim maşın mühərriki deyil, mənim ürəyim partladı.
Otuz beş yaşım var, beş ildir eyni şirkətdə çalışıram. Mütəxəssisəm, işimi bilirəm, amma maaş? O ayrı məsələ. Ayda min iki yüz manat. Kirayə, kommunal, maşının benzini... Qalanı bir manat, iki manat. Heç kəndə gedib anamı görməyə fürsət yoxdu, çünki hər çıxmaq istəyəndə ya pul yoxdu, ya vaxt.
Həmin axşam evə çatanda beynim partlayırdı. Divarlar dar gəlirdi. Televizoru açdım, cansıxıcı verilişlər... Telefonu əlimə aldım. Adətən Facebook-a girirdim, dostların şəkillərinə baxırdım. Bu dəfə gözümə bir reklam ilişdi. Mostbet. "Hoşgeldin bonusu 100%-ə qədər" yazırdı.
Dedim, nə olacaq, bir girim görüm. Sayt açıldı, rəngarəng, canlı, maraqlı. Ənənəvi kazino oyunları var idi. Bir də slot maşınları. Xoşuma gəldi. Amma pul yükləmək fikrim yox idi. Sadəcə gəzirdim.
Birdən bir oyun diqqətimi çəkdi: "Lucky Jet". Oturub baxdım necə oynayırlar. Bir oyunçu var idi, "Cosmo" ləqəbli, iki manat mərc edib, on qat qazandı. Sonra başqası, beş manat qoyub, iyirmi qat. Düşündüm, bu qədər sadədir? Məntiq işlətmirsən, heç nə bilmirsən, sadəcə "çək" düyməsini vaxtında basmalısan.
Həyəcanlandım. Cibimdən kartı çıxartdım, əlli manat yüklədim. Əlli manat da mənim üçün böyük puldu, bilirdim. Amma o an elə bildim ki, bəlkə taleyim dəyişər.
Əvvəl qorxa-qorxa bir manatla başladım. Oynadım, uddum, bir manat daha... Sonra beş manat. Saat gecə yarısı idi, mən hələ də oynayırdım. Balans əlidəydi, əllidə. Bir an gəldi, on manat mərc etdim, on dəfə qatlandı. Yüz manat! Ekranda rəqəm dəyişəndə ürəyim getdi. Həyəcandan ayağa qalxdım. "Oldu, oldu!" deyə qışqırdım.
Səhər işə getməli idim, amma yatmadım. O gün işdə nə etdiyimi xatırlamıram. Beynim evdə, kompüterdə qalmışdı. Axşam tez qaçdım evə. Yenə oynadım. Bu dəfə bir az daha cəsarətli idim. İyirmi manat, otuz manat... Balans böyüdü, üç yüz oldu, beş yüz oldu, min oldu.
Bir həftə sonra balansım dörd min manatı keçmişdi. İnanırdınızmı? Mən özüm inanmırdım. Hər səhər oyanıb telefona baxırdım, görəsən bu gecə yuxu görmüşəm? Amma yox, real idi.
Pulu çıxarmaq vaxtı gələndə isə qorxmağa başladım. Birdən ödəməzlər? Birdən problem çıxar? Saytda "mostbet retirar dinero" bölməsini tapdım, amma ispan dilində olduğu üçün bir az çaşdım. Sonra başa düşdüm ki, bu beynəlxalq platformadır, sadəcə dil seçimini dəyişmək lazımdır. Azərbaycan dilinə keçib yenə baxdım, hər şey aydın idi. Limitlər var idi, amma məntiqli idi.
Beş gün ərzində tədricən bütün pulu çıxartdım. Dörd min manat. Dörd min! Üç aylıq maaşım. Bir gecədə qazanmadım, bir həftə ərzində, addım-addım. Hər dəfə oynayanda özümə deyirdim: "bu gün beş yüz qazanıb çıxacam". Və çıxırdım. Nizam-intizam, özünə nəzarət.
Bu pulla nə etdim? Əvvəl anamı ziyarət etdim, ona min manat verdim. Dedim, "ana, bonus almışam işdə". İnandı, çünki işimdə həqiqətən nadir hallarda bonus olurdu. Sonra maşına yay təkərləri aldım, təzəcə. Bir də özümə ilk dəfə markalı idman ayaqqabısı götürdüm. Qalanını da kənara qoydum.
İndi hələ də oynayıram, amma həftədə bir-iki dəfə, istirahət günləri. Özümə limit qoymuşam: ayda yüz manatdan çox yükləməyəcəm. Qazansam, şükür, uduzsam da, "əyləncə pulu" deyib keçirəm. Çünki bilirəm ki, əsas qazanc işdədi, əməkdi. Oyun sadəcə əlavədir, adrenalindi, həyəcandı.
Ən maraqlısı odur ki, indi işdə də rahatam. Bilirəm ki, fövqəladə hal üçün bir qıraqda pulum var. Bonus olmasa da, maaş gecikə də, problem deyil. O rahatlıq hissi... bilmirəm, qiyməti yoxdu.
Bir də o axşamı xatırlayıram, tıxacda qalmışdım, əsəbi idim. O an olmasaydı, bəlkə heç vaxt girməzdim bu sayta. Bəlkə də taleyim dəyişməzdi. Amma oldu, girdim, gördüm, oynadım. Və dayanmağı bacardım. Deyirlər, qumarın əsas sirri udmaqda deyil, dayanmağı bilməkdir. Mən öyrəndim.
Hələ də hərdən mostbet retirar dinero yazıb axtarıram, limitlərə baxıram, nə yenilik var. Amma artıq tələsmirəm. Bilirəm ki, pul çıxarmaq asandı, əsas onu qazanmaq və saxlamaqdı. Mən də saxlayıram. Həm pulu, həm də ağlımı.
|
| |
|
|